„Apă-Canal” repune în funcţiune cişmelele din parcurile Chişinăului
Vizualizari:

„Apă-Canal” repune în funcţiune cişmelele din parcurile Chişinăului

Furnizorul de apă din capitală, „Apă-Canal Chişinău”, a repus în acţiune cişmelele din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi din scuarul Catedralei Mitropolitane. Acestea fusese anterior conservate din cauza stării de urgenţă declarate în legătură cu răspândirea infecţiei COVID-19.

Într-un comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chişinu” se menţionează că, odată cu redeschiderea cişmelelor, au fost luate toate măsurile de precauţie,transmite IPN.

Pe lângă faptul că oamenii îşi vor putea potoli setea la cişmele, în zilele cu temperaturi ridicate, aceştia se vor putea răcori. Instalaţiile sunt dotate cu un buton şi un sistem de duze prin care se pulverizează apă foarte fin.

ACC menţionează că îşi propune să asigure în centrul oraşului, pentru toţi doritorii, accesul la apa potabilă de calitate în perioada caniculară, cât şi să reducă numărul cetăţenilor sceptici în ceea ce priveşte apa de la robinet. Potrivit funizorului, modelul modern de cişmea se va încadrează armonios în zonele de odihnă, amplasarea cărora a fost coordonată cu Primăria capitalei.

În premieră cişmele au fost instalate în anul 2017. Toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către întreprindere. Acestea sunt conectate la apă potabilă a oraşului şi, în acelaşi timp, la reţeaua de canalizare.

„Apă-Canal Chişinău”, face  un apel către toţi locuitorii capitalei să păstreze şi să nu admită vandalizarea cişmelelor sau aruncarea în ele a mucurilor de ţigară etc.
 
Similare
RECOMANDĂRI