Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aproape 300 de părinţi au luat parte la programul de educaţie parentală

Educaţia copiilor este foarte importanta, dar este la fel de utila este si cea a părinţilor. În anul 2016, în Republica Moldova a fost introdus un program de educaţie parentală, preluat din Marea Britanie.

Acesta şi-a propus să susţină părinţii din familii defavorizate în dezvoltarea competenţelor parentale şi stabilirea unor relaţii puternice cu copiii lor. Dacă până acum accentul se punea pe pregătirea mamelor, acum programul îşi propune să implice cât mai mult şi taţii.

Timp de patru zile, mai mulţi specialişti sunt instruiţi la Chişinău de un expert din Marea Britanie care a şi fondat programul de educaţie parentală "Mellow parenting". Ulterior, acesrti specialisti ii pot învaţa pe taţi arta de a fi părinte. Specialiştii susţin că rolul taţilor este la fel de important ca şi cel al mamelor în dezvoltarea armonioasă a copilului.

Din 2016 şi până acum, aproape 300 de părinţi au fost instruiţi prin intermediul acestui program, care s-a desfăşurat în nouă raioane din Republica Moldova.

Programul prevede 14 sesiuni de grup, separat pentru mame şi pentru taţi, la care părinţii participă împreună cu copiii lor. Ghidaţi de doi specialişti, părinţii discută despre interacţiunea dintre ei şi proprii copii, învaţă să-şi gestioneze emoţiile şi să stabilească stilul de educaţie pe care să-l adopte în realaţia cu cei mici.

În Republica Moldova, programul de educaţie parentală "Mellow parenting" este implimentat, în premieră, de Asociaţia "Parteneriate pentru fiecare copil" în mai multe regiuni ale ţării, cu sprijinul financiar al World Childhood Foundation. 
Similare
RECOMANDĂRI