Aproape şase mii de persoane au plecat din R. Moldova, în 24 de ore. Câte au revenit
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Aproape şase mii de persoane au plecat din R. Moldova, în 24 de ore. Câte au revenit

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 826 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 980 traversări persoane, dintre care 2 552 treceri la frontiera moldo-română, 1 038 treceri la frontiera cu Ucraina şi 1 390 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

PTF Aeroportul Internaţional Chişinău - 1 390 traversări persoane;
PTF Leuşeni – 1 132 traversări persoane;
PTF Giurgiuleşti-Galaţi -  761 traversări persoane;
PTF Sculeni – 464 traversări persoane;
PTF Giurgiuleşti-Reni - 231 traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 826 persoane şi completate 4 312 fişe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip Covid-19.

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 183 de apeluri de la cetăţeni, unde s-au oferit consultaţii vizavi de situaţia de la frontiera de stat, condiţiile de traversare şi riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliţia de Frontieră aminteşte că, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.33 a CNESP din 28 septembrie 2020, sunt prelungite măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Astfel, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în continuare stabileşte lista ţărilor cu risc epidemiologic sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roşii şi verzi. Această listă se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri şi intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor şi apatrizilor care declară că vin din ţările clasificate ca zonă verde şi se interzice celor care vin din ţările clasificate ca zonă roşie, cu excepţii. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova este efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat:
- Giurgiuleşti-Galaţi, rutier – Giurgiuleşti-Reni, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Leuşeni-Albiţa, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Palanka-Maiaki-Udobnoe, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Tudora-Starokazacie, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian - Criva-Mamalîga, rutier.

Similare
RECOMANDĂRI