Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău s-a dat startul ultramaratonului "Ştafeta Veteranilor". Participanţii vor alerga în memoria eroilor români căzuţi pe câmpul de luptă

La Chişinău s-a dat startul ultramaratonului "Ştafeta Veteranilor", la care participă, în premieră, şi veterani de război. Toţi participanţii vor alerga în memoria eroilor români căzuţi pe câmpul de luptă. Cei din Republica Moldova vor alerga până la Iaşi, iar de acolo vor preda ştafeta alergătorilor din România. Cursa va dura aproape două săptămâni şi se va încheia în localitatea Carei, din judeţul Satu Mare.

Startul maratonului s-a dat azi dimineaţă, la Cimitirul Eroilor din Chişinău. Participanţilor le-a fost înmânat tricolorul şi ştafeta.

GHENADIE COSOVAN, preşedinte, Asociaţia Veteranilor de Război "Credinţă Patriei": „Pe acest teritoriu, această ruină a cimitirului eroilor, au fost înmormântaţi 526  de ostaşi şi noi ne dorim ca acest tricolor să pornească de aici şi îs ferm convins că vom ajunge şi într-o localitate de baştină au unui erou.  Sunt trei trasee: albastru, galben şi roşu, care simbolizează coluroilor tricolorilor. De aici, de la Cimitirul eroilor va merge traseul roşu. Vom alerga Chişinău-Străşeni-Călăraşi-Ungheni-Iaşi şi o să meargă până la Carei”

Alergătorii din Republica Moldova urmează să parcurgă 150 de kilometri, până la Iaşi. Ei vor alerga timp te două zile şi se vor opri doar noaptea pentru a dormi. Printre ei se numără şase membri ai Asociaţiei Run Moldova şi 4 veterani de război, care s-au echipat bine înainte de cursă.

VALENTIN MOSCALU, alergător: „Are câteva continitoare cu apă, care sânt foarte comode pentru a consuma apa în timpul alergării fără a te opri. Am o geacă de ploaie foaret uşoară, iar ţinând cont şi de evenimentul la care particip, am luat şi drapelul Republicii Moldova”.

La ultramaratonul "Ştafeta Veteranilor" vor alerga câteva mii de participanţi, iar alergătorii din Republica Moldova participă în premieră la cursă.

IULIAN BERCU, ultramaratonist: „Pentru noi este o onoare să fim alături de alergătorii din România. Îi cunoaşte foarte bine pe toţi cei care o să alerge pe acest traseu.  Dar şi pentru a fi parte la această alergare în memoria eroilor căzuţi”.

Ajuns la a 8-a ediţie, ultramaratonul "Ştafeta Veteranilor" este organizat de Asociaţia Invictus România, în memoria eroilor neamului. Cursa se desfăşoară concomitent, pe mai multe trasee, ce însumează 3800 de kilometri. Ultramaratonul se va încheia pe 25 octombrie, la Monumentul Ostaşului Român, din localitatea Carei, judeţul Satu Mare.
 
Similare
RECOMANDĂRI