Atenţie la buzunare! Doi pungaşi au fost reţinuţi de oamenii legii pe străzile capitalei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atenţie la buzunare! Doi pungaşi au fost reţinuţi de oamenii legii pe străzile capitalei

Doi bărbaţi cu vârstele de 43 şi 45 ani, originari din mun. Chişinău şi r-nul. Criuleni, au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei combaterea infracţiunilor în locuri publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru pungăşii. Anterior aceştia s-au dovedit a fi judecaţi pentru infracţiuni analogice.

Primul caz a avut loc pe data de 26 octombrie, în maxi-taxi nr.171, în timpul deplasării  pe bd. D. Cantemir până la str. Tighina, individul în vârstă de 45 de ani, a sustras pe ascuns din buzunarul scurtei  tânărului portmoneul în care se aflau actele de identitate şi mijloace băneşti în sumă de 400 lei, cauzând victimei un prejudiciu în sumă de 600 lei. În urma măsurilor întreprinse individul a fost reţinut pe urme fierbinţi.

Al doilea caz a avut loc pe data de 05 noiembrie, în rutiera 112, când bănuitul profitând de neatenţia minorei de 16 ani, i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau mijloace băneşti în sumă de 230 lei. Individul a fost reţinut în flagrant, asupra lui fiind depistat portmoneul sustras de la minoră.

Indivizii sunt cercetaţi penal pentru ,,Pungăşie”, faptă care conform legislaţiei penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă , muncă neremunerată în folosul comunităţii , sau cu închisoare de până la 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI