Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au strâns două tone de deşeuri electrice şi au primit în dar o mica livadă de aluni

Au strâns două tone de deşeuri electrice şi au primit în dar o mica livadă de aluni. Este isprava elevilor de la Liceul Emil Nicula din Mereni, Anenii Noi. Copiii au plantat 50 de puieţi de alun iar prima roadă o vor avea peste trei ani. Acesta este de fapt premiul câştigat pentru că s-au implicat într-o  campanie de colectare a deşeurilor electrice, pentru un mediu mai curat şi sănătos.

După ce au fost instruiţi cum se plantează corect un alun, elevii din Mereni s-au pus pe treabă.

Plantarea alunilor s-a făcut în timpul orelor de studiu, dar a fost o altfel de lecţie pentru elevi. Ei spun că abia aşteaptă să vină vremea culesului şi fac planuri să apere alunele de hoţi.

Noua livadă va fi supravegheată de administratorul unei companii care cultivă aluni şi care a oferit în dar 50 de puieţi.

ALEXANDRU PERJAN, admistrator companie: „Este un soi italian care merge în industria dulciurilor, sunt cu gust cu arome foarte bune, gustoase. O să monitorizăm cum se dezvoltă copăcii, o să invităm copii să mai îngrijească.”

Elevii Liceului Emil Nicola din Mereni s-au ales cu o livadă de alun ca premiul pentru locul trei ocupat la un concurs de colectarea a deşeurilor electrice. 70 de elevii au convins localnicii să aducă aparatele stricate de prin casă şi să nu le arunce împreună cu restul gunoiului. Aşa au strâns peste două mii de kilograme de deşeuri.

În campania naţională de colectare au participat elevi din 76 de şcoli din toată Republica Moldova. Ei au strâns peste 45 de tone de deşeuri care vor fi reciclate la o firmă specializată din România.
Similare
RECOMANDĂRI