Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autobuze noi, puse în circulaţie în Chişinău

Azi, în Chişinău au fost puse în circulaţie 5 autobuze noi pentru transportarea călătorilor pe ruta cu numărul 9, care face legătura dintre sectoarele Botanica şi Buiucani. E vorba de autocare procurate din Turcia de autorităţile locale. În acest an, primăria a achiziţionat în total 100 de autobuze, iar 15 dintre ele au şi fost aduse la Chişinău.

15 autobuze cumpărate cu 132 de mii de euro fiecare, au ajuns în Parcul Urban al Primăriei Chişinău.

VITALIE MIHALACHE, şef, direcţia transport: „ Numărul de pasageri este de 100 de pasageri, sunt dotate cu aer condiţionat, cu rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.”

VASILE BRANIŞTE, şofer de autobuz:„Condiţii bune, nu fac gălăgie pentru lume, doar că să facă drumurile şi o să fie bine. Pe jos să mergi pe drumuri stricate poţi să cazi jos. E jos şi se strică, gropi, una alta.”

Astăzi cinci dintre noile autocare au început să transporte călători pe ruta numărul 9, pe care circulau până acum doar două autobuze vechi. Primarul recunoaşte că sunt puţine mijloace de transport în comun pentru a face faţă necesităţilor şi a anunţat că vor fi puse în circulaţie alte zece autobuze, imediat ce autorităţile vor identifica cele mai solicitate rute.

Deocamdată locuitorii mai multor suburbii vor trebui să mai aştepte noile autobuze şi vor fi nevoiţi să circule cu cele vechi, care se mai şi defectează uneori.

ION CEBAN, primar, municipiul Chişinău: „Încercăm să explotăm atâta timp cât există posibilitatea la maximum, problema, este în continuare acută identificăm soluţii pentru a procura alte unităţi transport.”

Primăria Chişinău a achiziţionat în total 100 de autobuze din Turcia pentru care a plătit peste 12 milioane de euro. Banii au fost luaţi cu împrumut de la o bancă locală. 80 la sută dintre vehiculele parcului Urban de Autobuze, au termenul de exploatare depăşit. Până la sfârşitul acestui an vor mai fi aduse 58 de autobuze de mâna a doua pentru suburbii.
Similare
RECOMANDĂRI