Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile din Bălţi au fost în alertă în această dimineaţă

Autorităţile din Bălţi au fost în alertă în această dimineaţă. Un bărbat a telefonat la 112 şi a susţinut că Unitatea de Primire Urgenţe de la Institutul de Medicină este minată. Personalul medical, dar şi pacienţii au fost evacuaţi până specialiştii pirotehnişti s-au asigurat că alarma a fost falsă. Autorul apelului a fost prins şi va fi cercetat penal.

Apelul a fost înregistrat la ora 9.58. La faţa locului au venit mai multe echipaje ale Poliţiei şi Departamentului pentru Situaţii Excepţionale. 

LIUDMILA TAMBUR, asistent medical: "Ni s-a spus să evacuăm de urgenţă tot personalul şi pacienţii. Pacienţii care erau în zona roşie i-am evacuat, în fosta secţie de urologie, pacienţii care erau la adresare au fost îmbrăcaţi şi au ieşit afară".

După verficarea atentă a clădirii, s-a dovedit că alerta a fost falsă.

VITALIE VORONIUC specialist securitate muncii: "Au fost evacuati colaboratori medicale 19, 9 pacienti instare grava au fost redirectionati in sectia de orologie, în afara clădirii au fost evacuaţi membrii familiilor pacienţilor. La ora 10.56 a fost confirmat că este apel fals, la ora 10 şi 46 forţele speciale au plecat de la faţa locului".

EUGENIA ONCEANOV, ofiţer de presă, Inspectoratul de Poliţie Bălţi: "Cazul  a fost înregistrat, iar la scurt timp persoana a fost indetificată, este vorba de un bărbat în vârstă de 42 de ani, locuitor al muncipiului Bălţi. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal în temeiul articolului 281 cod penal".

Bărbatul pus pe glume riscă o amendă sau chiar o condamnare la închisoare. 
Similare
RECOMANDĂRI