Autorităţile din Chişinău au amânat matineele din grădiniţe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile din Chişinău au amânat matineele din grădiniţe

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău (DGETS) a emis un ordin, potrivit căruia în grădiniţele din capitală sunt interzise toate evenimentele festive prilejuite de Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie. Restricţia este cauzată de creşterea numărului de îmbolnăviri ale copiilor cu viroze şi gripă.

Potrivit dispoziţiei DGETS, matineele din instituţiile preşcolare, ce urmau să se desfăşoare în perioada 4 – 12 martie curent, au fost amânate pentru altă dată, pentru evitarea îmbolnăvirii copiilor în masă.

De asemenea, în grădiniţe vor fi intensificate măsurile de igienizare şi dezinfectare, iar toate încăperile vor fi prelucrate cu detergenţi speciali.

DGETS a interzis în grădiniţe şi aflarea persoanelor străine, iar părinţii trebuie să-şi aducă copiii doar pe intrările speciale, direct în grupe.

Pe parcursul săptămânii trecute, în municipiul Chişinău au fost înregistrate mai puţine cazuri de gripă şi infecţii respiratorii acute. Totuşi, morbiditatea acestora a crescut cu cca 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

Similare
RECOMANDĂRI