Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile din municipiul Bălţi sunt ajutate de un voluntar, care prinde câinii fără stăpân

Peste 600 de persoane din municipiul Bălţi au fost muşcate de câini fără stăpân, doar în acest an Autorităţile susţin că nu mai ştiu cum să facă faţă numărului mare de animale de pe stradă. Aşa că au acceptat serviciile voluntare ale unui hingher, care va strânge câinii agresivi şi îi va duce la padoc.

Dmitrii Belousov s-a oferit să prindă câinii vagabonzi din Bălţi, după ce a văzut apelul disperat al autorităţilor locale.
 
„Îi prind prin metode diferite, dar cel mai des prin injectarea somniferelor. Când câinele adoarme, este mai uşor de luat”, spune Dmitrii Belousov.
 
Bărbatul spune că nu-şi propune să adune toţi câinii fără stăpân din oraş. El va merge doar acolo unde unde sunt semnalate animale agresive.
 
„Eu nu prind câinii ca un pescar, să fie cât mai mulţi. Eu prind câinii care trebuie prinşi. În Tiraspol, de exemplu, am alergat după un câine două luni. Era un câine sălbatic, ca o fiară”, povesteşte Dmitrii.
 
Autorităţile spun că au acceptat serviciile bărbatului pentru că, deocamdată, nu au găsit alte soluţii. Funcţionarii cred că doar o lege care ar obliga oamenii să poarte de grija câinilor din gospodării, va schimba situaţia.
 
„Majoritatea cetăţenilor îi aduc la marginea oraşului şi cât nu i-am prinde noi, ei sunt tot mai mulţi”, spune Iurii Hmarnîi, Direcţia Reparaţii şi Construcţii Drumuri, Bălţi
 
Potrivit datelor oficiale, în municipiul Bălţi există peste cinci mii de câini fără stăpân. De la începutul acestui an, peste 630 de persoane s-au adresat medicilor după ce au fost muşcate de animalele de pe stradă. 200 dintre victime sunt copii.
Similare
RECOMANDĂRI