Autorul triplului omor de la Mereşeni îşi va petrece restul vieţii după gratii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Autorul triplului omor de la Mereşeni îşi va petrece restul vieţii după gratii

Condamnat iniţial la 20 de ani de închisoare de instanţa de fond, autorul triplului omor de la Mereşeni îşi va petrece restul vieţii după gratii, după ce procurorii au făcut apel, nefiind de acord cu pedeapsa stabilită de prima instanţă.

Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, contestaţia procurorilor a fost admisă, inculpatul fiind condamnat, prin concurs de infracţiuni, la detenţiune pe viaţă. 

Inculpatul a fost deferit justiţiei acum doi ani, după ce Procuratura raionului Hânceşti a acumulat probatoriul necesar care demonstra vinovăţia acestuia de comiterea furtului şi omorului intenţionat a trei adolescenţi, care au ars, după ce casa în care se aflau a fost mistuită de flăcări. Crima a avut loc pe 25 noiembrie 2018, la miezul nopţi, când poliţia a fost sesizată că în satul Mereşeni arde o casă. Imediat la faţa locului s-a deplasat echipajul 112, membrii grupei operative, care împreună cu pompierii au întreprins măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în locuinţă fiind depistate cadavrele a doi minori de 15 şi, respectiv, 17 ani. La fel, a fost depistat şi un tânăr de 18 ani, cu leziuni cranio-cerebrale, cauzate de un obiect dur contondent, ultimul fiind internat în stare gravă la spitalul din Hânceşti, unde a decedat, peste cateva zile.

În timpul cercetării s-a stabilit că, de la domiciliu au dispărut telefoanele mobile ale victimelor şi un topor. 

Pentru stabilirea circumstanţelor cazului, a fost creat un grup de lucru, format din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi de investigaţii atât ai IP Hânceşti, cât şi ai IGP. 

În urma acţiunilor de urmărire penală şi de investigaţie, a fost identificat şi reţinut presupusul făptuitor - un locuitor al satului Caracui, în vârstă de 23 de ani.

Urmare a percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia, au fost predate benevol telefoanele mobile ale victimelor, concomitent, fiind depistat şi ridicat toporul, cu care s-a comis crima.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul şi-a recunoscut integral vina, declarând că, făcuse cunoştinţă cu victimele prin intermediul reţelelor de socializare, după care s-au înţeles să se întâlnească pe 24 noiembrie 2018, la domiciliul uneia dintre acestea din satul Mereşeni, unde s-au distrat şi servit băuturi spirtoase. În urma unor neînţelegeri, între ei s-a iscat un conflict, inculpatul le-a aplicat celor trei victime câteva lovituri de topor în regiunea capului, după care a incendiat casa. 

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supus
Similare
RECOMANDĂRI