Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avem o iarnă blândă, însă cei care stau la bloc se plâng că facturile nu corespund realităţii şi par umflate

Avem o iarnă blândă dar facturile la încălzire ne dau fiori de parcă ar fi ger de crapă pietrele. Cei care stau la bloc se plâng că facturile pe ianuarie nu ar corespunde realităţii şi par umflate. Unele sunt şi de două ori mai mari faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Conducerea Termoelectrica susţine că perioada de calcul a unor consumuri nu a fost de o lună ci de 36 de zile şi de aceea unele facturi sunt mai mari.

„– Pe căldură în jur de două mii.
– Pentru câte odăi?
– Două. Da, e exgerat, sigur.”

Îţi cam îngheaţă sufletul când descoperi că pentru cea mai călduroasă lună din ultimii zeci de ani trebuie să plăteşti cât pentru o iarnă întreagă.

„Pentru o odaie venea 500 până acum, dar acum e 800. Sigur că e exagerat de mult, după leafa noastră e exagerat de mult”.

„ – 1600 pentru câte odăi?
– Trei camere.”

Revolta s-a generalizat. Sunt proteste şi pe Internet şi la ghişeele furnizorului. Oamenii sunt disperaţi iar mulţi nici nu mai ştiu cum să îşi împartă salariile sau pensiile pentru a achita factura.
 
„– Şi aţi încercat să vă adresaţi la Termoelectrica, să întrebaţi?
– N-am mai întrebat, nici nu le plătesc luna asta, nici n-am de unde să plătesc.
– Dar cât e pensia dvs?
– Două mii.”

Termoelectrica a emis un comunicat de presă în care a încercat să explice ce se întâmplă. Factura emisă pentru luna ianuarie a fost în baza unui consum de căldură pentru 31 până la 36 de zile şi nu pentru 29 de zile cum a fost de exemplu ianaurie 2019.

Potrivit estimărilor proprietari apartamentelor cu suprafaţa de până la 50 metri pătraţi vor achita pentru încălzire pe ianuarie, în medie, aproape 850 de lei. Locatarii apartamentelor de până la 100 de m2 vor achita circa 1278 lei, iar locatarii apartamentelor cu suprafaţa mai mare de 100 m2 vor achita în medie cam 1643 lei.
Similare
RECOMANDĂRI