Avocat reţinut pentru că ar fi încercat să muşamalizeze două dosare pornite pentru viol
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Avocat reţinut pentru că ar fi încercat să muşamalizeze două dosare pornite pentru viol

Un avocat din Nisporeni a fost reţinut, imputându-i-se infracţiunea de trafic de influenţă. Acesta ar fi încercat să muşamalizeze două dosare, pornite pentru viol şi întreţinere de relaţii sexuale cu o persoană minoră. Acesta ar fi pretins câte 1000 de euro de la doi bărbaţi pentru a-i ajuta să scape de răspundere.

Potrivit CNA, bănuitul ar fi pretins banii, susţinând că are influenţă asupra unor persoane publice. În primul caz, avocatul susţinea că ar putea să grăbească procedura de împăcare a părţilor, cu eliberarea persoanei din arest preventiv şi încetarea procesului penal intentat pentru viol şi violare de domiciliu. În cel de-al doilea caz, acesta ar fi pretins şi primit 1000 de euro pentru a-l ajuta pe un inculpat să scape de răspundere pentru raport sexual cu o persoană minoră.

Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 de unităţi convenţionale sau până la cinci ani de închisoare.
Similare
RECOMANDĂRI