Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avocatul poporului cere eliberarea unor deţinuţi

Instituţia Avocatul Poporului din Republica Moldova cere eliberarea mai multor deţinuţi pentru a putea preveni răspândirea noului coronavirus în penitenciare. Solicitarea a fost expediată către Comisia Situaţii Excepţionale. Autorităţile nu au venit deocamdată cu o reacţie.

Potrivit solicitării, eliberarea mai multor deţinuţi din penitenciare ar fi o acţiune eficientă de a preveni apariţia unui focar de Covid-19 în închisorile din Republica Moldova.

Avocaţii îşi declară îngrijorarea faţă de modul în care este oferită asistenţă copiilor aflaţi în unele instituţii şi faţă de nivelul de protecţie oferit acestora. Ei au solicitat informaţii despre măsurile de protecţie pentru a preveni îmbolnăvirile cu covid-19 în Centrele de Plasament pentru Copii şi în instituţiile rezidenţiale. Reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului susţin că după o perioadă de monitorizare, s-a descoperit că asistenţii sociali duc lipsă de echipamente de protecţie iar autorităţile ar trece cu vederea drepturile copiilor aflaţi în situaţii vulnerabile.
 
Similare
RECOMANDĂRI