Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Balul Anual de Caritate Hospice Angelus de la Chişinău a adunat şi în acest an oameni dornici de a contribui financiar pentru o cauză nobilă

Balul Anual de Caritate Hospice Angelus de la Chişinău a adunat şi în acest an oameni dornici de a contribui financiar pentru o cauză nobilă. Evenimentul îmbină generozitatea cu rafinamentul şi se desfăşoară în fiecare an sub patronajul Prinţului Ştefan Dmitrie Ferdinand Sturza, pentru a sprijini persoanele care suferă de boli incurabile.

Atmosfera de bal a fost întregită de ţinute de gală, decor rafinat şi muzică aleasă. Evenimentul caritabil a reunit în acest an un număr mai mic de persoane din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Oameni de afaceri, diplomaţi şi artişti, au achitat câte 100 de euro pentru biletul de intrare.

STELA MOLDOVAN, antreprenor: „Oameni generoşi oferă susţinerea acestui hospice, este un lucru minunat ce face Hospice Angelus şi mi se pare ocazie potrivită să susţii aceste proiecte. Eu cred că ar putea să se colecteze mai mulţi decât în alţi ani pentru că oamenii sunt selectaţi şi vor fi dornici să facă donaţii genersoase.”

Programul serii a inclus o cină cu bucate alese, degustaţii de vin şi un program artistic divers. Punctul culminant al evenimentului a fost însă licitaţia la care au fost puse în vânzare obiecte de artă, tablouri, bijuterii şi vinuri scumpe. Cei prezenţi au avut posiblitatea să-şi demonstreze generozitatea.

EDUARD GRAMA, ex-ministrul agriculturii: „Eu la evenimentul respectiv vin de 17 ani, aşteptările sunt tot aceleaşi ca să dăm o mână de ajutor. Mai examinăm chiar vrem să apropiem să le vedem mai în detaliu”.

IRINA RUSANOVSCHI: „Este un lucru nobil, un lucru greu, dar care merită să aibă toată susţinerea cetăţenilor de rând, iar seara pe care o vom petrece să fie de folos celor care se luptă cu boală”.

Datorită gestului participanţilor la eveniment, bolnavii de boli incurabile din Republica Moldova, vor beneficia de servicii medicale de calitate prestate gratuit de Hospice Angelus Moldova. Banii colectaţi, vor fi utilizaţi pentru amenajarea curţii acestei instituţii din Republica Moldova care oferă îngrijiri copiilor care suferă de boli incurabile.

CRISTINA BOBOC, PR manager,  Hospice Angelus Moldova: „La moment acolo sunt internaţi 18 copii şi lucrările sunt în toi ceea ce ţine de curte, vrem să amenajăm un spaţiu verde pentru relaxare, pentru plimbări şi pentru un teren de joacă”.

Alteţa Sa, Prinţul ŞTEFAN DMITRIE FERDINAND STURZA: „Ce-au făcut ei, este ceva care mă motivează pe mine şi când vezi ce fac oamenii aceştia acolo cum îi în braţe pe copii care plâng zi şi noapte de durere şi cu toţi de la mic la mare, au grijă de copii aceştia”.

Un alt scop al evenimentul este de a spori nivelul de conştientizare în rândul cetăţenilor a necesităţii îngrijirii paliative în Republica Moldova. De două decenii de când a fost înfiinţată, fundaţia "Hospice Angelus" a oferit servicii medicale pentru mai bine de 60 mii de bolnavi.
 
Similare
RECOMANDĂRI