Mai mulţi membri ai „Bandei moldoveneşti”, implicaţi în atacuri cibernetice asupra bancomatelor din Italia, au fost arestaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai mulţi membri ai „Bandei moldoveneşti”, implicaţi în atacuri cibernetice asupra bancomatelor din Italia, au fost arestaţi

Şase cetăţeni ai Republicii Moldova, implicaţi în atacuri cibernetice comise asupra bancomatelor din Italia şi alte ţări, au fost arestaţi de poliţiştii din Peninsulă. Oamenii legii au supranumit grupul infracţiional „banda moldovenească”.

Potrivit presei din Italia, în atacurile cobernetice comise în special în regiunea Lombardia au fost implicate 12 persoane, deocamdată fiind arestaţi doar cei 6 cetăţeni ai Republicii Moldova. Aceştia au vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani.

Unul din ceilalţi 6 suspecţi care nu au scăpat de oamenii legii a reuşit să se întoarcă în Republica Moldova, trei se află în Polonia, iar despre alţi doi autorităţile din Peninsulă spun că au părăsit Italia, neştiind exact destinaţia.

Ancheta autorităţilor italiene a demarat în luna septembrie, „banda molovenească” operând mai multe atacuri cibernetice cu aşa-numita tehnică „Black Box”, în urma cărora a reuşit sustragerea unor mari sume de bani din bancomate.
 

 


 
Similare
RECOMANDĂRI