Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabenii se întorc la muncă şi la studii peste hotare, după sărbătorile de iarnă

Au fost acasă de sărbători, au celebrat împreună cu cei dragi Crăciunul şi Anul Nou, iar acum se întorc la muncă sau la studii peste hotare. E vorba de basarabenii care vin foarte bucuroşi acasă, dar pleacă cu nostalgie şi dor de familie în străinătate. Mulţi dintre ei revin acum în Marea Britanie, după ce ieri, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis reluarea curselor aeriene cu această ţară.

După mai bine de două săptămâni de restricţii, au fost reluate zborurile spre Marea Britanie. Primele avioane au decolat aseară spre Londra şi Liverpool. Majoritatea basarabenilor şi-au procurat biletele din timp.

„Am venit de sărbători şi acum plec înapoi. A fost anulat biletul, am avut pe 5 şi mi-am luat deja pe 8.

- Nu vă e frică de noua tulpină de Coronavirus?
- Da, ca la toţi, dar mergem, suntem stabiliţi deja acolo şi mergem înapoi”.

De săptămâna viitoare, cei care vor dori să ajungă în Marea Briatanie vor trebui să prezinte un test negativ la COVID, făcut cu 72 de ore înaintea deplasării.

„Mergem la Londra, în Anglia.
- Aţi procurat bilet din timp?
– Din timp.
- Aţi venit de sărbători acasă?
- Am venit de sărbători, am făcut sărbătorile cu familia, aşa cum facem de obicei şi ne întoarcem la muncă”. 

Însoţiţi de rude sau prieteni, basarabenii se despart greu de casă. Dar mai greu pare să le fie celor care rămân să-i aştepte.

Cursele aeriene spre şi dinspre Marea Britanie au fost suspendate timp de două săptămâni pentru a evita răspândirea noii tulpini a coronavirusului, depistată în Regatul Unit.
 
Similare
RECOMANDĂRI