Brazii de la pepinieriile „Moldsilva” ar putea fi mai ieftini anul acesta
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Brazii de la pepinieriile „Moldsilva” ar putea fi mai ieftini anul acesta

Brazii de la pepinieriile Agenţiei „Moldsilva” vor fi puşi în vânzare în mai puţin de o lună. Administraţia examinează posibilitatea de a diminua, cu circa 20%, preţul pentru un brad, astfel încât familiile să se poată bucura de un Pom de Crăciun natural în casă de sărbători.

Contactat de IPN, directorul Agenţiei „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, a declarat că, la fel ca şi în anii precedenţi, brazii vor fi scoşi la vânzare la jumătatea lunii decembrie, ca să reziste până la încheierea sărbătorilor de iarnă. După tăiere, brazii se păstrează aproximativ o lună. Iniţial vor fi comercializate de la şase la opt mii de conifere. Dacă va exista cerere, număr va fi suplinit.

Brazii vor fi aduşi din pepinierele silvice de la Chişinău, Edineţ, Glodeni, Iargara, Cimişlia, Străşeni, Nisporeni etc. Din cele 12 milioane de puieţi din toate pepinierele silvice ale agenţiei, 15% sunt brazi.

La pepinieriile silvice, anul trecut preţul era de 36 lei/metru pentru molid. Brazii argintii sunt puţin mai scumpi. Dumitru Cojocaru spune că, în contextul pandemiei, când multă lume a fost afectată financiar, săptămâna viitoare va propune Consiliului de Directori reducerea preţului cu 20%.

Directorul „Moldsilva” a mai spus că agenţia încearcă să comercializeze brazii prin intermediul întreprinderilor silvice, pentru a evita intermediarii şi creşterea preţurilor. Întreprinderile silvice, după ce obţin autorizaţiile necesare de la administraţiile locale, urmează să amenajeze platforme speciale de comerţ.
Similare
RECOMANDĂRI