Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ca în fiecare an, Ziua Latinităţii este marcată într-un mod deosebit la Liceul „Ginta Latină”

Muzică, dans, scene istorice teatralizate ce reprezintă lupta dacilor cu romanii şi versuri recitate în limba latină. Astfel a fost marcată Ziua Latinităţii la Liceul Teoretic „Ginta Latină”. Aceasta este unica instituţie de învăţământ din Chişinău care celebrează, în acest fel, ziua de 15 mai.

„Suntem în cuvânt şi-n toate, floare de latinitate” – acesta este motto-ul după care se ghidează Liceul Teoretic „Ginta Latină”. Elevii şi profesorii de aici marchează Ziua Latinităţii într-un mod absolut deosebit.
 
Careul solemn, dedicat Zilei Latinităţii, a început prin apariţia Zeului şi Zeiţei Latinităţii pe frontispiciul liceului. Ei au recitat versuri în limba latină, amintind de rădăcinile culturii şi civilizaţiei romane.
 
Manifestarea a continuat cu o punere în scenă a luptei dintre ostaşii daci şi romani. Elevii s-au pregătit intens pentru această reprezentatie, în care au trebuit să dea dovadă de mult curaj şi măiestrie.
 
Pentru al 16-lea an consecutiv, liceul organizează o serie de manifestări dedicate Zilei Latinităţii.

Instituţia de învăţământ îşi propune să promoveze, astfel, cultura latină, mai ales că elevii au şi ore de limbă latină în liceu.
 
Până la sfârşitul acestei săptămâni, liceul va organiza concursuri de inteligenţă şi expoziţii dedicate Zilei Latinităţii.
Similare
RECOMANDĂRI