Călătorii cu ghinion. Doi tineri - documentaţi de către poliţiştii de frontieră pentru deţinerea unor documente cu semne de falsificare
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Călătorii cu ghinion. Doi tineri - documentaţi de către poliţiştii de frontieră pentru deţinerea unor documente cu semne de falsificare

Doi tineri sunt documentaţi de către poliţiştii de frontieră pentru deţinerea şi folosirea unor documente cu semne de falsificare. În ambele cazuri, actele au fost ridicate şi transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalităţii. Cercetările continuă pentru elucidarea circumstanţelor şi încadrarea juridică a faptei.

În dimineaţa zilei de 12 ianuarie, ora 03:40, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe a fost depistat un cetăţean al Ucrainei cu act falsificat. Bărbatul în vârstă de 30 de ani s-a prezentat la volanul unui autoturism de model Hyundai Accent. Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, pe lângă paşaport au fost prezentate toate documentele pentru mijlocul de transport. În timpul verificării, poliţiştii de frontieră au stabilit că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autorităţile ucrainene, prezintă semne de falsificare. La audieri, tânărul a declarat că deţine acest permis din decembrie 2021 şi un prieten l-ar fi ajutat să-l obţină. Despre faptul că ar fi falsificat nu cunoştea, deoarece i-au fost date asigurări că este unul autentic. În rezultat, tânărul a fost înlăturat de la conducerea automobilului, însă la decizia proprie a făcut cale întoarsă în Ucraina, doar că în calitate de pasager.

O călătorie cu ghinion a fost şi pentru un conaţional, asupra căruia a fost depistat o carte de identitate românească neveridică. Incidentul a fost înregistrat la 11 ianuarie curent, în punctul de trecere a frontierei Leuşeni. Astfel, pe sensul de ieşire din ţară s-a apropiat un microbuz de rută ce se deplasa spre Germania. Printre pasageri se afla şi un bărbat, domiciliat în raionul Călăraşi. Conform analizei de risc, poliţiştii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei şi bagajelor acestuia. Drept urmare, în portmoneul personal al călătorului s-a depistat o carte de identitate românească. Verificată cu tehnica din dotare s-a stabilit că acesteia îi lipsesc anumite elemente de protecţie, ceea ce denotă că este falsificată. La cele depistate, pasagerul a declarat că şi-a perfectat actul pentru a se putea angaja la muncă în străinătate. Pentru asemenea serviciu a apelat la un intermediar.

Similare
RECOMANDĂRI