Călătorii întrerupte din cauza actelor false depistate la frontiera Republicii Moldova
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Călătorii întrerupte din cauza actelor false depistate la frontiera Republicii Moldova

Patru cetăţeni ai Republicii Moldova au fost documentaţi în ultimele 24 de ore. Automobilele pe care le conduceau au fost verificate suplimentar, deoarece la controlul de frontieră aceştia au prezentat acte false.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, patrula SPF Briceni a stopat pe traseul ce leagă localităţile Briceni şi Cotiujeni un automobil Opel Astra cu plăcuţele de înmatriculare în Republica Moldova. Conducătorul auto de 36 de ani, nu a putut prezenta niciun act pentru autoturismul pe care îl conducea. Aceasta pentru că autovehicul era neînmatriculat şi radiat de la evidenţă.

Şi poliţiştii de frontieră din PTF Ocniţa au depistat la intrarea în Republica Moldova un BMW 320 cu numerele lituaniene care figura în baza de date ca fiind exclus de la evidenţă. Documentat este un locuitor al satului Codrenii Noi, raionul Donduşeni, în vârstă de 41 de ani. Cetăţeanul a declarat că şi-a cumpărat automobilul legal, aparţinând unei firme străine şi urma să-l înregistreze pe teritoriul ţării conform legislaţiei.

Al treilea autovehicul a fost verificat suplimentar de către inspectorii din PTF Briceni, după ce au fost identificate semne vizibile de falsificare asupra asigurării internaţionale „Carte Verde”, care ar fi emisă de o companie franceză. Şoferul de 19 ani s-a prezentat la linia de control, pe direcţia intrare, la volanul autoturismului Volkswagen Caddy. Tânărul nu a dorit să comunice detalii referitoare la caz. Acesta şi-a continuat călătoria doar după ce şi-a achiziţionat o „Carte Verde” autentică.

Un alt incident a fost semnalat în punctul de trecere Mirnoe, unde poliţistul de frontieră a identificat un permis de conducere neveridic, care ar fi eliberat de către autoritatea din Israel. Cercetat penal este un locuitor al oraşului Cahul, care susţine că nu cunoaşte despre contrafacerea actului cu pricina, dar a recunoscut că l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute căreia i-a oferit 500 de euro.

Similare
RECOMANDĂRI