Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania umanitară "Împreună pentru educaţie". Mai mulţi elevi, proveniţi din familii cu venituri modeste vor primi un ghiozdan plin cu rechizite

Mai mulţi elevi, din familii cu venituri modeste, vor primi un ghiozdan plin cu rechizite, pentru a păşi plini de speranţă în noul an şcolar. Campania se desfăşoară, în premieră, la iniţiativa Asociaţiei Obşteşti "Moştenitorii lui Ştefan cel Mare" şi îşi propune să adune peste 50 de ghiozdane, pe care să le împartă apoi şcolarilor. Iniţiativa este susţinută financiar şi de o frizerie de lux din Chişinău.

Campania umanitară "Împreună pentru educaţie" îşi propune să dăruiască o şansă la educaţie micuţilor din familii cu posibilităţi materiale reduse, celor care au părinţi bolnavi, care provin din familii monoparentale sau cu mulţi copii.

„Considerăm că dreptul la educaţie este unul fundamental şi suntem profund întristaţi atunci când din cauza posibilităţilor materiale reduse multe din familii nu-şi pot permite să trimită copiii echipaţi la şcoală. De aceea prin această campanie ne-am propus să oferim pentru 50 de copii ghiozdane complet echipate, care să le fie utile pentru un întreg an şcolar”, a spus MIHAELA PASCAL, organizator.

Ghiozdanele pline cu rechizite vor ajunge la 50 de copii din comuna Cărpineni, raionul Hînceşti.

„Mai ales în contextul pandemiei de COVID-19 nu toate familiile îşi permit să-şi susţină copiii, pentru a-i pregăti pentru următorul an şcolar.Toate bunurile care pot ajuta copiii în însuşirea următorului an şcolar sunt binevenite, începând de la ghiozdane, caiete, creioane, pixuri, ce nu ar fi în folosul copiilor. Până pe 21 augiust aşteptăm donaţiile la sediul academiei”, a declarat MIHAELA PASCAL, organizator.

Proprietarul unei frizerii de lux din Chişinău, care obişnuieşte să se implice în astfel de campanii de caritate, a şi cumpărat deja zeci de ghiozdane şi rechizite. Vrea să mai folosească veniturile pe două zile ale salonului pentru a mai cumpăra şi alte lucruri necesare elevilor la şcoală.

„Cred că a face lucruri bune este ceva foarte şi foarte frumos. Toţi cei care vin şi beneficiază de serviciile noastre, toţi banii colectaţi să meargă pentru copilaşii nevoiaşi, mai exact să procurăm rucsacuri echipate cu rechizite şcolare. Vor fi încasările pentru două zile, pentru data de 17 august şi 24 august. Toţi banii colectaţi fie din servicii, fie din vânzarea produselor de îngrijire-styling, toţi banii vor merge pentru cauza nobilă. Anul trecut am strâns cam la 35-40 de mii de lei pentru două zile, acum sperăm să strângem cel puţin tot atât. Eu acum am procurat careva ghiozdane din resursele proprii”, a precizat CONSTANTIN LISNIC, proprietar, frizerie de lux.

Cei care vor sa facă o bucurie unui copil aflat într-o situaţie grea, pot contribui la această campanie cu rechizite sau un ghiozdan, până pe 21 august. În ultima zi a acţiunii, darurile le vor fi oferite copiilor.
Similare
RECOMANDĂRI