Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campioni ai secundelor pentru viaţă. Simona Halep se implică în salvarea bebeluşilor prematuri

În România mor aproape două mii de bebeluşi, în fiecare an. O parte dintre ei ar mai fi avut o şansă, dacă maternităţile deţineau dotările necesare. ”Salvaţi Copiii” a donat aparatură pentru multe secţii, dar nevoile sunt mult mai mari. ONG-ul, alături de Simona Halep şi o companie privată, ne cer ajutorul să schimbăm destinul bebeluşilor aduşi pe lume prea devreme.

Bebeluşii internaţi în secţiile de Terapie Intensivă au grave malformaţii cardiace, cerebrale, pulmonare ori digestive. Iar mulţi dintre ei cântăresc doar câteva sute de grame. Maternităţile au doar jumătate din numărul de paturi necesare pentru spitalizarea lor.

SIMONA HALEP, numărul 1 mondial: "Şi pentru mine înseamnă foarte mult o secundă, poate schimba situaţia meciului, este foarte, foarte importantă, însă nu se poate compara cu secunda de care aceşti copii născuţi prematur au nevoie".

IOANA ROŞCA, şef Secţie de Neonatologie Maternitatea Giuleşti: "De multe ori suntem la hotarul dintre viaţă şi moarte. Ei stau şi o lună şi două în Terapie Intensivă şi ocupă acel loc. Am făcut demersuri, vrem să mărim numărul de locuri. Avem 9 locuri, vrem 13".

Două kilograme. Atât cântărea Antonia când a venit pe lume. Medicii au dus-o imediat la Terapie Intensivă, pentru că un plămân nu îi funcţiona bine. Copila, care s-a născut înainte de termen, a făcut însă progrese.

MIRELA ROŞOI, mama Antoniei: "Am ţinut-o abia acum trei zile, cinci minute în braţe, când era la incubator. Sperăm că totul să fie bine, adică ne rugăm ca totul să fie bine".

Pentru că maternităţile nu sunt dotate corespunzător, unii copii nu au nicio şansă.

Pentru cei mai mulţi dintre noi, o secundă, luată separat, nu înseamnă foarte mult, dar pentru aceşti bebeluşi, ea poate însemna totul.

SIMONA HALEP, numărul 1 mondial: "Aţi văzut cât de simplu este să dăm secunda din viaţa noastră pentru această cauză. Cred că satisfacţie mai mare decât aceasta, în viaţă, nu există".

Datorită organizaţiei Salvaţi Copiii, zeci de mii de bebeluşi au fost salvaţi.

GABRIELA ALEXANDRESCU, preşedinte executiv Salvaţi Copiii: "Am ajuns în 80 de maternităţi aproape, cu 400 de echipamente, pentru 34.000 de nou născuţi".

Similare
RECOMANDĂRI