Când va începe sezonul de încălzire în blocurile din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Când va începe sezonul de încălzire în blocurile din Chişinău

Sezonul de încălzire în municipiul Chişinău va demara pe 15 octombrie. Potrivit Primăriei capitalei, în următoarele zile, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, precum şi alţi consumatori vor pregăti obiectivele pentru primirea agentului termic, scrie Moldpres.

 

Şefa Serviciului comunicare şi relaţii cu publicul al „Termoelectrica” SA, Elena Junghină, a specificat că, pentru conectarea la căldură până la data de 15 octombrie, administratorii blocurilor pot depune cereri la „Termoelectrica” SA.

„Locatarii decid în mod individual conectarea blocului la căldură. În acest caz, este necesar ca persoanele să anunţe administratorul blocului. Pentru conectarea la agentul termic nu este nevoie de colectarea semnăturilor, ci doar ca administratorul blocului să prezinte la „Termoelectrica” SA o cerere şi paşaportul tehnic pentru conectarea la căldură. Ulterior, timp de trei ore, blocul va fi conectat la agentul termic. Acesta va beneficia de căldură, chiar dacă unii locatari au datorii. Procedura este valabilă şi în cazul instituţiilor publice din capitală”, a afirmat Elena Junghină.

Anul trecut, livrarea agentului termic în capitală a început în prima parte a lunii octombrie. Cel mai des, autorităţile municipale semnează dispoziţia de conectare la căldură atunci când temperaturile medii ajung sub 8 grade Celsius.

„Termoelectrica” SA asigură anual cu căldură 4500 de obiecte, dintre care 2900 sunt blocuri locative (peste 208 mii de apartamente), 870 de agenţi economici, 140 de grădiniţe, 160 şcoli şi licee, 70 de instituţii medicale şi 90 de instituţii superioare de învăţământ.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme stabilă. Maximele termice vor atinge ziua până la +22 de grade, în sudul ţării, iar noaptea termometrele vor indica minime de până la +5 grade Celsius, în nordul ţării.

Similare
RECOMANDĂRI