Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Care este starea de sănătate a copiilor răniţi în explozia din sectorul Botanica

Un bloc de locuit din sectorul Botanica a fost zguduit aseară de o explozie puternică. Trei copii şi o femeie au ajuns la spital. Potrivit specialiştilor, explozia s-a produs din cauza încălcării regulilor de securitate.

Explozia a avut loc în jurul orei 20:00, în bucătăria comună a apartamentelor de la etajul doi al blocului de locuit. Un adolescent de 17 ani s-ar fi dus la bucătărie să-şi încălzească mâncarea.

Când a aprins chibritul, din cauza gazelor acumulate în încăpere, s-a produs explozia. În acel moment în unul dintre apartamente se afla o femeie în vârstă de 64 de ani, care îşi aduce aminte cu groază de cele întâmplate.

În urma exploziei, băiatul de 17 ani care se afla în încăpere s-a ales cu arsuri de gradul I, II şi III pe mâini, piept şi faţă. Au fost răniţi şi doi copii ,de un an şi respectiv 10 ani, dar şi mama acestora, care se afla în preajmă. Minorii au fost transporaţi la Spitalul de Copii "Valentin Ignatenco" şi sunt în afara oricărui pericol.

„Au fost internaţi doi copii, de un an şi de 10 ani. Copilul de un an astăzi a fost externat la domiciliu la supravegherea medicului de familie. Copilul de 10 ani se află în secţia traumatologie cu traumatism al piciorului”, a declarat VITALIE CHIOSEA, purtator de cuvânt, Spitalul "Valentin Ignatenco".
.
În urma exploziei, trei apartamente au fost grav avariate. 30 de persoane au fost evacuate, iar zona a fost securizată. Locatarii s-au adăpostit la rude şi doar patru persoane au fost cazate la Sanatoriul "Constructorul" .

Potrivit specialiştilor care cercetează cazul, explozia ar fi fost provocată în urma încălcării regulilor de exploatare a echipamentului ce funcţionează pe bază de gaz natural.

„A avut loc deflagraţia gazului natural, care s-a scur din reţeaua de alimentare cu gaze. La momentul actual  este cert că scurgere de gaze cu deflagraţia ulterioară, a avut loc ca urmare a nerespectării regulilor de montare şi exploatare a echipamentului care funcţionează pe bază de combustibil gazos”, a spus VASILE GASPAR, şef al Direcţiei Prevenirea Riscului, IGSU.

Circumstanţele cazului sunt investigate de organele de drept. 
Similare
RECOMANDĂRI