Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei doi alpiniştii din Republica Moldova, care au dispărut în Georgia, nu au fost încă găsiţi

Cei doi alpiniştii din Republica Moldova, care au dispărut în Georgia, nu au fost încă găsiţi. În presa georgiană au apărut informaţii că cei doi nu ar mai fi în viaţă dar Ministerul de Externe de la Chişinău a anunţat că salvatorii continua căutările şi mai există speranţe că basarabenii vor fi găsiţi în viaţă.

Cei doi alpinişti, tata şi fiu, se aflau într-o expediţie în munţii Ushba. Pe 28 august a fost ultima zi în care cei doi au luat legătura cu familia. Pe 3 septembrie, în urma unor apeluri pe reţelele sociale, autorităţile georgiene au inceput operaţiunea de salvare. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Chişinău, accesul în regiunea unde se presupune că au dispărut cei doi este îngreunat din cauza condiţiile meteo nefavorabile.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt MAEIE: „Ambasada noastră este în contact cu misiunea de căutare şi este în desfăşurarea. Misiunea nu a ajuns la cetăţenii noştri, ei nu au fost identificaţi, deocamdată. Respectiv nu putem spune că au fost găsiţi decedaţi. Asta crează un discomfort psihologic familei, fiindcă unele mijloace mass-media au citat presa georgiană care declară nişte surse neclare."

Rudele mai speră că cei doi vor fi găsiţi în viaţă. Ministerul de Externe este în legătură permanentă cu misiunea de salvatorii şi va reveni cu detalii.
Similare
RECOMANDĂRI