Cetăţean al R. Moldova, reţinut cu certificat de competenţă fals, la frontieră
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Cetăţean al R. Moldova, reţinut cu certificat de competenţă fals, la frontieră

Un cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, este cercetat de către vameşii români după ce în bagajul acestuia a fost descoperit un certificat de competenţă profesională fals.

Incidentul a avut loc în data de 4 ianuarie, în jurul orei 17:46, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, potrivit stiri.md. În baza profilului de risc, vameşii au recurs la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au descoperit, ascuns în bagajul bărbatului, un certificat de competenţă profesională, pe acesta fiind imprimată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul descoperit la control în schimbul sumei de 50 euro şi intenţiona să-l folosească în vederea găsirii facile a unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Similare
RECOMANDĂRI