Cetăţean al Turciei, cercetat pentru uz de fals în acte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţean al Turciei, cercetat pentru uz de fals în acte

În seara zilei de ieri, 11 noiembrie curent, prin Aeroport Internaţional Chişinău a fost înregistrat un incident referitor la uz de fals în acte oficiale. Documentat pe acest caz este un cetăţean al Turciei, care s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară.

Printre pasagerii cursei aeriene Chişinău-Istanbul, la controlul de frontieră s-a apropiat un bărbat în vârstă de 36 de ani. În timpul verificării, cetăţeanul s-a legitimat cu paşaportul veridic emis de către autoritatea competentă a Turciei. Însă a fost observat prin oglindă de către inspectorul din prima linie, cum a scos întâmplător din buzunar şi o carte de identitate românească, apoi brusc a pus-o înapoi.

Poliţistul de frontieră a solicitat să prezinte şi alte documente care le deţine la el. Persoana a refuzat, susţinând cu nu mai posedă vreun act de călătorie. Prin urmare, cetăţeanul a fost supus controlului de nivelul doi, ce implică verificări suplimentare, unde s-a depistat o carte de identitate românească cu semne vădite de falsificare.

Cartea de identitate a fost ridicată şi transmisă spre efectuarea expertizei. Cercetările continuă pe faptul de săvârşire a infracţiunii prevăzute de art. 361 al.1 CP al RM, conform căruia persoana riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI