Cetăţenii din localităţile R. Moldova, informaţi de salvatori despre riscurile de producere a exploziilor, la utilizarea instalaţiilor alimentate la gaze naturale
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Cetăţenii din localităţile R. Moldova, informaţi de salvatori despre riscurile de producere a exploziilor, la utilizarea instalaţiilor alimentate la gaze naturale

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă continua Campania de informare a populaţiei cu genericul „Minimalizarea riscurilor de producere a cazurilor de explozii şi incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat şi instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale”.

Astfel, în perioada 1 septembrie – 8 septembrie 2021, specialiştii Inspectoratului au venit în 738 case de locuit din 80 localităţi din raioanele R. Moldova pentru a le comunica oamenilor despre riscurile la care pot fi supuşi în caz de nerespectare a regulilor de securitate. Salvatorii au afişat informaţii în locurile publice, precum şi au înmânat oamenilor recomandări şi pliante informative despre regulile de securitate de care trebuie să ţină cont pentru evitarea situaţiilor de risc cauzate în urma exploatării necorespunzătoare a buteliilor de gaz şi a instalaţiilor conectate la gaze naturale.

În cadrul Campaniei, cetăţenii sunt rugaţi să păstreze butelii de gaz în exteriorul locuinţelor, să alimenteze astfel de utilaje doar cu combustibilul pentru care sunt destinate, precum şi să verifice sistematic instalaţiile utilizate în casele şi gospodăriile acestora.

Conform datelor colectate din subdiviziunile IGSU, în urma acţiunilor de profilaxie de la începutul Campaniei au fost informate 108040 persoane şi mai mulţi angajaţi din cadrul staţiilor de alimentare cu gaz lichefiat.

Măsurile de prevenire urmează a fi realizate de salvatori în toate regiunile din Republica Moldova, iar scopul acestora este de a reduce producerea deflagraţiilor în urma utilizării buteliilor şi instalaţiilor alimentate cu gaze naturale.
Similare
RECOMANDĂRI