Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinău: Nu mai sunt paturi libere în secţiile de Terapie Intensivă, pentru bolnavii de COVID

La Chişinău, nu mai sunt paturi libere în Secţiile de Terapie Intensivă care tratează bolnavi de Covid-19. Autorităţile spun că la fiecare o sută de mii de locuitori, sunt 942 de bolnavi. Se remarcă şi o creştere îngrijorătoare a numărului de cadre medicale infectate.

Responsabilii de la Direcţia Sănătate Chişinău recunosc că ne aflăm într-o situaţie epidemiogică dificilă. Pe lângă numărul mare de pacienţi, şi aproape 10% dintre cadrele medicale din Chişinău sunt infectate.

BORIS GÂLCĂ, şef adjunct, Direcţia Asistenţă Socială şi Sănătate: „Nivelul de covid se menţine constant, cu predominarea formelor grave şi foarte grave. Cu părere de rău avem înregistrate în Chişinău avem 631 de decese de la debutul pandemiei”.

În spitalele municipale sunt internaţi 864 de pacienţi cu Covid-19 iar 47 dintre aceştia sunt în stare gravă. În Secţiile de Terapie Intensivă nu mai sunt paturi libere iar autorităţile spun că sunt pregătite să adauge încă 200 de paturi, în caz de necesitate.

BORIS GÂLCĂ, şef adjunct, Direcţia Asistenţă Socială şi Sănătate: „Ne apropiem de capacitatea maximă de spitalizare, dar ţinem situaţia sub control. Posibil să avem creştere infecţiilor covid- aşa cum se întâmpă în toată Europa. Vom cauta rezerve pentru spitalizare”.

Municipiul Chişinău este pe primul loc după numărul de infectări faţă de celelalte zone din Republica Moldova. Autorităţile îndeamnă cetăţenii să respecte strict normele de prevenire.
Similare
RECOMANDĂRI