Chişinău: Proiect privind sterilizarea pisicilor fără stăpân din oraş
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Chişinău: Proiect privind sterilizarea pisicilor fără stăpân din oraş

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada următoare în Chişinău va fi lansat un nou proiect de sterilizare a pisicilor fără stăpân, desfăşurat de Secţia control şi protecţie a animalelor din cadrul Direcţiei Generale Locativ-Comunale şi Amenajare.

Potrivit autorităţilor municipale, în anul curent se preconizează sterilizarea a 400 de pisici (femele). Pe lângă procedura propriu-zisă, animalele vor fi vaccinate împotriva rabiei şi microcipate (cuparea urechii). Sterilizările vor fi realizate de ONG-urile „Laika” şi „Doctor Vet”.

Pentru buna desfăşurare a proiectului, intervenţiile pentru pisici vor fi realizate în baza înregistrării prealabile. Condiţii de participare: doar femele, două animale per curte.

Persoanele interesate de sterilizarea pisicilor vagabonde, doar locuitorii Chişinăului (fără suburbii) vor completa un formular https://clck.ru/Yd5sh sau vor contacta responsabilii de proiect la nr. de telefon: 0229977773.

După depunerea solicitării, oamenii vor fi contactaţi în decurs de două sau trei săptămâni pentru sterilizarea animalelor. Având în vederea numărul limitat de intervenţii, vor fi acceptate cereri până la completarea numărului stabilit în proiect.  

„Sterilizarea pisicilor este o sarcină necesară pentru convieţuirea armonioasă a animalelor şi oamenilor, în condiţiile când aceste vietăţi reprezintă o parte indispensabilă a ecosistemului oraşului Chişinău”, menţionează autorităţile municipale.
Similare
RECOMANDĂRI