Cinci intoxicaţii cu monoxid de carbon înregistrate în ultimele 48 de ore
Vizualizari:

Cinci intoxicaţii cu monoxid de carbon înregistrate în ultimele 48 de ore

Pe parcursul ultimelor 48h de activitate, echipele de asistenţă medicală urgentă au deservit 4224 solicitări. În cadrul departamentelor de urgenţă al instituţiilor spitaliceşti au fost transportaţi 1466 pacienţi, dintre care 1275 maturi şi 191 copii.

În intervalul menţionat la Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 20 solicitări pe motivul urgenţelor toxice, inclusiv 5 cazuri de intoxicaţie acută cu monoxid de carbon.

În noaptea zilei de 4 ianuarie, Departamentul dispecerizare al IMSP CNAMUP a recepţionat un apel pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă pentru trei minori din raionul Nisporeni. În câteva minute, echipa AMU a intervenit la faţa locului şi a depistat 3 copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 2 ani. Echipa AMU a acordat de urgenţă primul ajutor medical la etapa de prespital şi a transportat copii la IMSP Spitalul Raional Nisporeni.

Menţionăm faptul că în aceeaşi zi a fost înregistrat încă un caz de intoxicaţie cu CO în raionul Drochia. O tânără de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale prespitaliceşti în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Pacienta a fost transportată în stare stabilă la IMSP Spitalul Raional Drochia.

Similare
RECOMANDĂRI