Cinci remorci vor mai fi procurate de către autorităţile locale din Chişinău pentru transportarea frunzelor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Cinci remorci vor mai fi procurate de către autorităţile locale din Chişinău pentru transportarea frunzelor

Cinci remorci vor mai fi procurate, anul acesta, de către autorităţile locale din Chişinău pentru transportarea frunzelor. La momentul actual, în dotarea serviciilor specializate sunt 35 de astfel de utilaje. Remorcile sunt pentru cele 40 de tractoare implicate în proces, a declarat pentru IPN şeful Secţiei amenajare şi salubrizare a Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare (DGLCA), Vasile Efros.

Imediat cum vor fi adunate, frunzele vor fi evacuate la Pruncul. Dacă se va întâmpla să rămână pentru a doua zi, cei care vor arunca deşeuri peste grămezile cu frunze vor fi sancţionaţi, spune Vasile Efros.

„Orice deşeu aruncat în spaţiul public, inclusiv în grămezile de frunze, înseamnă încălcarea Regulamentului privind salubrizarea. Amenda, conform Codului Contravenţional, este de până la 1800 de lei pentru persoanele fizice”, a precizat responsabilul de la DGLCA.

Colectarea frunzelor începe, de obicei, după primul îngheţ. La transportarea lor vor fi implicate 40 de tractoare. Dacă Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare nu face faţă volumului de frunze, se implică şi Regia Autosalubritate.
Similare
RECOMANDĂRI