Circa 35 de tone de produse petroliere comercializate ilegal deconspirate de poliţişti
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Circa 35 de tone de produse petroliere comercializate ilegal deconspirate de poliţişti

Ofiţerii Direcţiei investigaţii complexe a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au documentat mai multe staţii clandestine de păstrare şi comercializare a produselor petroliere în diferite raioane ale R. Moldova.

Ca urmare a măsurilor efectuate, poliţiştii au constatat că produsele petroliere erau comercializate ,,prin recomandare”, cu amănuntul consumatorilor pentru alimentarea unităţilor de transport.
 
Potenţialii cumpărători achitau un preţ preferenţial pentru un litru de combustibil (diminuat celor afişate la staţiile PECO), iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidenţă contabilă, fiind depistate înscrisuri de ciornă şi mijloace băneşti nejustificate.
 
În rezultatul verificărilor pompelor de alimentare cu produse petroliere, s-a stabilit că pompele nu dispuneau de dispozitive de alimentare utilate cu aparate de casă şi de control cu memorie fiscală conectate la distribuitor, pe mijloace de măsurare nu s-au depistat inscripţii de identificare (tip, număr de uzina, doza sau capacitate după caz, producătorul), precum şi lipsa marcajelor metrologice, fapt ce contravine legislaţiei privind comercializarea produselor petroliere.
 
Astfel, oamenii legii în urma măsurilor întreprinse au depistat circa 34.700 litri de produse petroliere, valoarea totală a prejudiciului cauzat urmează a fi estimată.
 
Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanţele pentru luarea unei decizii  legale.
 
Pe aceste fapte au fost iniţiate 7 cauze contravenţionale pentru ”Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât staţiile de alimentare autorizate”, iar dacă vinovăţia va fi demonstrată, persoanele riscă amenzi de până la 30 000 lei.
Similare
RECOMANDĂRI