CJI lansează Zilele Libertăţii Presei 2022 cu îndemnul: „Opriţi Războiul!”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CJI lansează Zilele Libertăţii Presei 2022 cu îndemnul: „Opriţi Războiul!”

Zilele Libertăţii Presei, lansate de Centrul pentru Jurnalism Independent, se vor desfăşura anul acesta, din 3 mai, sub genericul: „Opriţi Războiul!”, subliniind rolul crucial al jurnalismului obiectiv, bazat pe fapte, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Centrul pentru Jurnalism Independent susţine că prin evenimentele organizate cu acest prilej vor fi recunoscute meritele jurnaliştilor care servesc interesului public şi promovează drepturile omului, dar şi ale celor care reflectă războiul din Ucraina de la faţa locului. De asemenea, vor fi comemoraţi jurnaliştii care şi-au pierdut viaţa în încercarea de a arăta întregii lumi ororile războiului şi impactul acestuia.

Pe 3 mai, începând cu ora 11.00, CJI va organiza un flash-mob în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse pentru a aduce un omagiu jurnaliştilor care au fost ucişi în timp ce-şi exercitau misiunea de a informa publicul. Evenimentul vine să promoveze mesajul de pace: #OpriţiRăzboiul! #ОстановитеBойну! #StopWar!, dar şi să sublinieze faptul că uciderea jurnaliştilor nu va ascunde ororile războiului.

În aceeaşi zi, CJI va lansa o campanie de informare în cadrul căreia mai mulţi jurnalişti din Ucraina vor vorbi despre cum s-a schimbat jurnalismul în ţara vecină din 24 februarie, ziua în care Federaţia Rusă a invadat Ucraina.

Tot pe 3 mai, tradiţional, va fi lansat Memoriul privind libertatea presei în perioada 3 mai 2021 – 3 mai 2022, care evidenţiază principalele probleme şi provocări cu care s-a confruntat presa din Republica Moldova în ultimul an.

La 4 mai CJI va anunţa câştigătorii celei de-a doua ediţii a concursului Tulip Press Awards la cele două secţiuni: Fotografie şi Presa online/Presa scrisă. Fotojurnaliştii şi jurnaliştii au expediat la concurs mai multe materiale fotografice şi scrise în care au abordat diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului în Republica Moldova pentru a sensibiliza publicul cu privire la această tematică.

Similare
RECOMANDĂRI