Clădirea grădiniţei din satul Copanca a fost termoizolată, în cadrul Programului activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2020
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Clădirea grădiniţei din satul Copanca a fost termoizolată, în cadrul Programului activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2020

Copiii din comuna Copanca precum şi din localităţile vecine vor beneficia de condiţii îmbunătăţite de activitate a grădiniţei, recent modernizată cu suportul financiar al Guvernului prin intermediul Programului activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2020.

Instituţia de învăţământ a beneficiat de alocaţii bugetare în valoare de 350 mii lei în cadrul proiectului „Termoizolarea pereţilor clădirii Grădiniţei de copii „Izvoraşul” din satul Copanca, raionul Căuşeni” şi 235 de mii de lei alocaţi de autorităţile publice locale.

Ieri a avut loc ceremonia de inaugurare a grădiniţei, la care au participat şi reprezentanţii Biroului Politici de Reintegrare (BPR) în comun cu reprezentanţii administraţiei publice locale din comună. Grădiniţa este frecventată de 160 de copii, având 48 de angajaţi. Totodată, colaboratorii BPR au inspectat mersul lucrărilor la sediile Oficiului Medicilor de Familie din Copanca şi Leuntea şi grădiniţa din localitate, ambele finanţate prin intermediul Programului activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2020.

Începând cu anul 2011, Primăria Copanca a beneficiat de finanţare în valoare de 3.1 mln lei pentru implementarea proiectelor prin intermediul programului de reintegrare.

Este de menţionat faptul că în anul 2020 prin intermediul Programului de reintegrare al ţării au fost alocate 15 milioane de lei pentru finanţarea a 42 de activităţi în localităţile din Zona de Securitate.

De la lansarea Programului în anul 2011 şi până în 2020, în localităţile amplasate în perimetrul Zonei de Securitate a Republicii Moldova au fost implementate 435 de proiecte / activităţi în valoare de circa 126.74 milioane de lei.

Similare
RECOMANDĂRI