Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Clinchete de clopoţei la Mitropolia Basarabiei. Un grup de copii din satul Medeleni din raionul Ungheni, l-au colindat pe mitropolitul Basarabiei

Clinchete de clopoţei la Mitropolia Basarabiei. Un grup de copii din satul Medeleni din raionul Ungheni, dar şi preoţi din Protopiatul Ungheni l-au colindat pe mitropolitul Basarabiei. El le-a mulţumit colindătorilor pentru promovarea tradiţiilor româneşti, în pofida perioadei de pandemie prin care trece întreaga lume.

Îmbrăcaţi în haine tradiţionale, copii din ansamblul "Nectarius"  din satul Medeleni i-au cântat Mitropolitului mai multe colinde. De această dată, din cauza pandemiei, ei nu au mers cu uratul pe la gospodari.

„Ne-a cam îngenunchiat, un pic, dar aceasta îngenunchere a fost spre binele nostru, ne aducem aminte de Dumnezeu. Autorităţile au impus restrcţii, tocmai ca anul acesta copii să rămână pe la casele lor”, a spus FLORIN ACATRINEI preot Parohia "Sfântul Mucenic Gheorghe".

Colindătorii au primit în schimb dulciuri şi o diplomă de merit din partea mitropolitului. Şi corul de preoţi din protopiatul Ungheni a venit cu un recital de cântece de Crăciun.

 Mitropolitul Basarabiei le-a mulţumit colindătorilor şi a depănat amintiri din copilărie, atunci când şi el mergea prin sat să vestească Naşterea Domnului.

„Şi noi când eram ca voi şi încă şi mai mici părinţii ne spuneau dinainte că trebuie să învăţaţi o colindă nouă, că aşa vă duceţi în fiecare cu una şi aceea. Şi ne puneau acolo iarba la gura sobei şi acolo făceam repetiţie„, a spus ÎNALT PREASFINŢIA SA PETRU, mitropolit al Basarabiei.

Mitropolitul Basarabiei a adresat şi un mesaj de felicitare enoriaşilor care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. El a spus că Naşterea lui Hristos este o bucurie a tuturor creştinilor indiferent când o sărbătoresc.

„Nu are importanţă data pentru că nici sfânta Scriptură nu ne arată că trebuie numaidecât pe 25 sau 24, naşterea Mântâitorului Hristos Decembrie, sfânta scriptură ne vorbeşte că s-a născut Hristos, şi sfinţii părinţi de la sinoadea au stabilit o dată, o lună, o zi când să fie sărbătorit, sar putem in fiecare zi să cântăm într-o pară Naşterea lui Iisus Hristos”, a spus ÎNALT PREASFINŢIA SA PETRU, mitropolit al Basarabiei.
Similare
RECOMANDĂRI