Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CNAM a dat startul procesului de achiziţie a poliţei medicale pentru anul 2022

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a dat startul procesului de achiziţie a poliţei medicale pentru anul 2022. Doar în primele trei luni ale anului, cei care se asigură în mod individual pot beneficia de reduceri din valoarea totală a primei de asigurare, care este de 4056 de lei.

Până pe 31 martie, cetăţenii pot să-şi cumpere poliţa de asigurare medicală obligatorie beneficiind de reduceri de preţ de 50%, 60% sau 75%. De cele mai mari scutiri se bucură agricultorii, care achită doar a patra parte din preţul poliţiei anuale, adică 1014 lei.

ANDREI ROTARAŞ, şef Direcţia Relaţii cu Beneficiarii, CNAM: „Fondatorii de întreprinderi individuale, titularii de patentă, cetăţenii neangajaţi, persoanele fizice respectiv pot beneficia de 50% reducere la achitarea primei de asigurare. Persoanele care desfăşoară activitate independentă de întreprinzător pot beneficia de reduceri de 60%, iar avocaţii, notarii, executorii judecătoreşti, şi alţi profesionişti din domeniu justiţiei achită prima în mărime integrală de 4056 de lei”.

CNAM acordă statutul de persoană asigurată în mod individual din data achitării primei, statut care rămâne valabil până pe 31 decembrie 2022.

ANDREI ROTARAŞ, şef Direcţia Relaţii cu Beneficiarii, CNAM: „Vrem să venim cu îndemnul către cetăţeni să-şi asigure riscul de sănătate pentru că în aceste timpuri grele, vedeţi cum evoluează pandemia şi nu ştim ce ne aşteaptă în perioada următoare. Mai mult decât atât, o pot face prin intermediul MPay, la distanţă, nu e cazul să se deplaseze nicăieri, să se expună riscului”.

CNAM a deschis şi o linie telefonică pentru cei care au întrebări referitoare la achitarea primei de asigurare. Aceştia pot suna gratuit la numărul  0800 99999. Cuantumul poliţei de asigurare medicală este de 4056 de lei, sumă stabilită în anul 2014.
Similare
RECOMANDĂRI