Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Concurs pescăresc pe un lac din satul Bulboaca, Anenii Noi

Pescari cu experienţă, dar şi copii, şi-au aruncat, astăzi, undiţele într-un lac din satul Bulboaca, Anenii Noi. Un norocos a reuşit să adune, în patru ore, aproape trei kilograme şi jumătate de peşte. Competiţia a fost organizată în încercarea de a oferi alternative plăcute pentru petrecerea unui week-end departe de aglomeraţia urbană, în mijlocul naturii. Cei mai buni pescari au fost premiaţi cu medalii după care toţi participanţii s-au bucurat de bucate delicioase, gătite chiar pe malul lacului.

Participanţii au fost nevoiţi să se trezească la răsăritul soarelui pentru ajunge la ora şapte pe malul lacului. Cristina Serbov a venit cu soţul şi copii la pescuit. Împreună au reşit să adune zece peştişori.  

„Petrecem timpul un pic altfel şi asta e o conexiune cu natura, desigur ne simţim un pic mai bine şi copii se distrează mai strâng o floricică, iată se mai bălăcesc în apă cu peştii”, a spus CRISTINA SERBOV.

Şi dacă unii copii au avut noroc şi au prins ceva, alţii s-au mulţumit doar... cu ieşirea la aer curat. Cei mici spun că pasiunea pentru pescuit o au de la taţi şi bunici.

Competiţia a durat patru ore, timp în care participanţii au trebuit să adune cât mai mulţi caraşi. Ulterior, rând pe rând, fiecare participant şi-a cântărit captura.

Cel mai mult a prins Alexei Simonov, pasionat de pescuit de mai bine de 20 de an. El a reuşit să umple o găleată.

„Merge aici bine peştele, în iaz e foarte mult, anume caras, e foarte mult. – Ce e cel mai important atunci când prindem peşte? – Răbdarea, măiestria”, a spus ALEXEI SIMONOV, participant.

Sabina şi Sofia, două surori, au reuşit să prindă şi ele o cantitate frumoasă de peşte, aşa că s-au ales cu medalii.

La astfel de competiţii există şi o tradiţie. Cel care are ghinion şi nu prinde nimic se alege cu o medalie... deosebită, făcută din capacul unei conserve.

„La un lac săpat artificial, cum îi spunem noi lacul la bunelul, aşa se numeşte. Am decis ca să organizăm un mini sport, sau sport mai bine zis în rândul pescarilor, axat mai mult pe pescarii juniori”, a declarat VICTOR IACHIMOVICI, organizator.

După ce s-au împărţit medaliile, participanţii s-au delectat cu bucate gustoase. Fiecare participant a achitat câte 200 de lei pentru intra în competiţie.
 
Similare
RECOMANDĂRI