Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Conducătorii auto din Chişinău au trecut prin filtrele organizate de Poliţie

Conducătorii auto din Chişinău au trecut astăzi prin filtrele organizate de poliţişti. Au fost căutaţi cei care au încălcat legislaţia rutieră sau nu şi-au plătit amenzile. Numai în 4 ore, au fost date 87 de amenzi, dintre care 59 pentru depăşirea limitei de viteză.

Pe strada Munceşti, din Chişinău, 15 angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, au fost cu ochii pe şoferii care treceau prin zonă. Cine nu a respectat legea, s-a ales cu amendă.

GHEORGHE SPÂNU, Inspectoratul Naţional de Securitate Publică: Urma să se deplaseze cu 50 de km pe segmentul respectiv de drum însă, însă a depăşit cu 15 km mai mult, decât prevede regulamentul circulaţiei rutiere. Amenda nu a achitat-o.

Multe dintre infracţiuni au fost filmate de camerele de supraveghere din Chişinău sau de cele de pe maşinile de poliţie. Nu au lipsit nici conflictele.

SANDU PANUŞ, şofer: Am o oră şi jumătate de când sunt aici, eu trebuie să-i instruiesc care sunt paşii care ei trebuie să-i urmeze când constată un automobil care are o încălcare.

IGOR POSTU, şef Monitorizare şi Documentare Trafic Rutier: Dumnealui are încălcare pentru depăşire a limitei de viteză care au fost fixate prin camerele de monitorizare, au fost depistate şi alte încălcări documentate pe loc.

Au fost şi soferi disciplinaţi aşa cum ar trebui să fie toţi cei ce urcă la volan.

Cele mai frecvente încălcări ale legislaţiei rutiere sunt cele de depăşire a limitei de viteză, neacordarea de prioritate şi nerespectarea indicatoarelor  rutiere.

IGOR POSTU, şef Monitorizare şi Documentare Trafic Rutier: Avem ridicate numere de înmatriculare şi permise ridicate pentru acumulare punctelor de penalizare, ne axăm să le aducem la cunoştinţă conducătorilor pentru a nu admite încalcarea regulamentului circulaţiei rutiere.

De la începutul anului, angajaţii Inspectoratului Naţional de Securitate Publică au înregistrat peste 200 de mii de contravenţii pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI