Congresul Mondial al Familiei se va desfăşura la Chişinău, la iniţiativa lui Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Congresul Mondial al Familiei se va desfăşura la Chişinău, la iniţiativa lui Igor Dodon

Congresul Mondial al Familiei începe astăzi la Chişinău, la iniţiativa preşedintelui Igor Dodon. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a precizat că scopul reuniunii, care va avea loc timp de două zile la Palatul Republicii, este „consolidarea familiei ca cea mai importantă instituţie a societăţii”.

La eveniment vor fi prezenţi secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Petro Parolin, dar şi vice-preşedinta Dumei de Stat din Rusia, Olga Epifanova. 

Congresul Mondial al Familiilor este o organizaţie ultra-conservatoare din Statele Unite, care militează pentru valorile „familiei tradiţionale”, dar şi împotriva dreptului la avort şi contra membrilor minorităţii LGBT. 

Mai mulţi analişti şi formatori de opinie au criticat iniţiativa, menţionând că în acest fel Igor Dodon şi-ar face publicitate electorală. Mai mult, aceştia au afirmat că Congresul Mondial al Familiilor ar fi o adunare de conservatori homofobi şi sexişti, care-şi apără viziunile cu studii false şi sunt finanţaţi în mod obscur de oligarhi ruşi.

Sociologul Vitalie Sprînceană a declarat că definirea noţiunii de familie nu ţine de competenţa statului, dar nici a bisericii.

Congresul Mondial al Familiilor se va desfăşura pentru prima dată în Repulica Moldova. Evenimentul va reuni peste două mii de participanţi, reprezentanţi din 40 de ţări ale lumii.

Similare
RECOMANDĂRI