Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consilierii socialişti propun exproprierea Cinematografului "Gaudeamus"

Socialiştii propun exproprierea Cinematografului "Gaudeamus" şi construirea unui centru de agrement pentru copii şi tineri. Liderul fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, a venit astăzi cu propunerea iniţierii unei cercetări în vederea declarării lotului de teren şi a clădirii cinematografului drept utilităţi publice.

Ion Ceban a declarat că decizia ar permite iniţierea unor negocieri cu proprietarul pentru răscumpărarea terenului şi construcţiei.

Socialistul a propus ca Primăria să aloce 15 milioane de lei pentru construcţia unui centru de agrement pentru copii şi tineri pe acest loc, dar a venit şi cu o soluţie mai complexă.

Toate relele în cazul "Gaudeamus" s-ar trage de la privatizarea dubioasă a clădirii şi mai târziu a terenului aferent cinematografului. Subiect care a trezit mai multe controverse şi în care a fost vizat şi fostul preşedinte Vladimir Voronin. După ce fostul primar al Chişinăului Dorin Chirtoacă a menţionat într-o postare pe Facebook că Voronin ar fi privatizat edificiul în 2004, liderul comuniştilor a venit cu replica.

Demolarea clădirii Cinematografului "Gaudeamus" a trezit nemulţumirea unor cetăţeni din Chişinău care au protestat faţă de construcţia unor blocuri cu multe etaje în locul acestuia.
Similare
RECOMANDĂRI