Contrabandă cu droguri din Franţa, introduse pe teritoriul ţării printr-un autocar ce transporta colete
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Contrabandă cu droguri din Franţa, introduse pe teritoriul ţării printr-un autocar ce transporta colete

Doi bărbaţi, locuitori ai raionului Edineţ, ambii de 33 ani, au fost reţinuţi de ofiţerii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi procurorii oficiului Nord a Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, fiind suspectaţi împreună cu alte persoane de contrabandă şi comercializare a pastilelor psihotrope Subutex.

Bănuiţii organizau transportarea ilicită de droguri din Franţa în Republica Moldova pentru a le vinde ulterior consumatorilor. Totodată, a fost infiltrat un ofiţer sub acoperire în calitate de consumator de droguri, acesta a efectuat achiziţii de control şi a procurat pastile psihotrope de tip Subutex la preţul de 1000 lei/per pastilă.
 
Poliţiştii au identificat metoda de transportare ilegală a drogurilor. La 8 mai 2018, la Punctul de trecere a frontierei de stat Leuşeni – Albiţa a fost stopat autocarul de rută Chişinău – Franţa, iar în una din genţile transmise au fost depistate 70 de pastile camuflate în produse alimentare. Ulterior, a fost efectuată livrarea supravegheată către destinatarii coletului, iar în momentul primirii acestuia bănuiţii au fost reţinuţi.
 
Valoarea pastilelor depistate este de aproximativ 70 000 lei. Suspecţii şi-au recunoscut vina şi au fost arestaţi pe un termen de 30 zile.
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. Unul din cei reţinuţi, în luna decembrie 2017 a fost condamnat pentru infracţiuni similare, cu suspendarea executării acesteia, fiind în acest moment în termen de probă.
 
Actualmente se întreprind acţiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de contrabandă şi comercializare a drogurilor, de comun cu autorităţile competente din Franţa.
Similare