Coronavirusul - o posibilă ameninţare mondială. Autorităţile din R. Moldova nu se prea îngrijorează
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirusul - o posibilă ameninţare mondială. Autorităţile din R. Moldova nu se prea îngrijorează

Între timp, virusul catalogat de specialişti drept o posibilă ameninţare mondială, pare să nu îngrijoreze prea mult autorităţile din Republica Moldova.

Până la această oră, nu au fost anunţate măsuri profilactice speciale dar autorităţile de la Chişinău spun că sunt gata să întervină pentru a preveni maladia.

Deşi la nivel global se atestă o mare îngrijorare, ministrul Sănătăţii de la Chişinău a abordat acest subiect doar la insistenţa jurnaliştilor. Mai mult, răspunsul a fost unul pur birocratic.

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale: „Există structura responsabilă, nu uităm care e misiunea ministerului. Agenţia de Sănătate Publică e în subordinea ministerului şi agenţia e acea autoritate cu specialişti abilitaţi crae planifică toate măsurile de rigoare.”

Noul tip de coronavirus identificat în China ameninţă şi Europa. În China, la Wuhan, orasul de unde a izbucnit noul tip de coronavirus, autorităţile au dispus măsuri speciale. Sunt dezinfectate străzile, magazine, pieţele şi cele mai aglomerate locuri publice. Mai mult, localnicii au fost îndemnaţi să nu părăsească oraşul.
Similare
RECOMANDĂRI