Cum vor fi recuperate orele pentru zilele suplimentare de vacanţă? Precizările Ministerul Educaţiei şi Cercetării
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cum vor fi recuperate orele pentru zilele suplimentare de vacanţă? Precizările Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Anatolie Topală, a avut o şedinţă cu şefii Organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului (OLSDÎ), în cadrul căreia s-a discutat despre modalităţile de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanţă (01.11.2021 – 05.11.2021) propuse de către directorii instituţiilor de învăţământ.

Şefii OLSDÎ au informat despre dificultăţile întâmpinate de anumite instituţii de învăţământ în planificarea orelor pe parcursul acestui semestru. În urma discuţiilor, ministrul Educaţiei şi Cercetării a emis Ordinul nr. 1498, potrivit căruia perioada de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanţă a fost extinsă până la sfârşitul anului de studii 2021-2022.
 
Responsabili de organizarea activităţilor de recuperare a orelor sunt conducătorii instituţiilor de învăţământ, care vor elabora un orar de recuperare şi îl vor coordona cu OLSDÎ.
 
Amintim că, în baza Hotărârii CNESP nr. 64 din 26 octombrie 2021, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis prelungirea vacanţei de toamnă cu 7 zile pentru elevii din instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal publice şi private, în unităţile administrativ-teritoriale (UAT) de nivelul întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chişinău şi Bălţi şi UAT ale unităţii teritoriale Găgăuzia în care este stabilit pragul roşu de alertă.
Similare
RECOMANDĂRI