Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Datorită proiectului „Adoptă un Bătrân”,106 bătrâni din Republica Moldova primesc zilnic pâine

Chiar dacă au ales să-şi construiască un viitor departe de ţară, mulţi basarabeni nu uită de cei rămasi acasă. Rămân implicaţi şi încearcă să schimbe soarta conaţionalilor, prin dezvoltarea unor proiecte sociale, chiar şi de la distanţă. Un exemplu în acest sens este şi proiectul „Adoptă un Bătrân”, prin care persoane în vârstă primesc pâine şi alte lucruri necesare.

La doi ani de activitate, iniţiativa socială „Adoptă un bătrân” se bucură de rezultate. Printre beneficiarii proiectului sunt şi vârstnicii din satul Boşcana, raionul Criuleni, care, datorită oamenilor cu suflet mare, ajung să aibă o bucată de pâine pe masă.
 
Maria Damaschin are 81 de ani şi este una dintre beneficiarele proiectului. Bătrâna locuieşte singură, copiii au crescut şi-au plecat din satul natal. Ceea ce primeste îi este de mare ajutor octogenarei.

Femeia recunoaşte că nu are nevoie de multe pentru a avea parte de o bătrâneţe liniştită.

De astfel de beneficii au parte şi alţi bătrâni din Republica Moldova. În Boşcana, Criuleni, asistentul social este cel care aduce pâine fiecăruia din cei 20 de bătrâni şi are grijă ca aceştia să aibă strictul necesar.
 
Proiectul „Adoptă un Bătrân” a început la iniţiativa Tatianei Jizdan, o basarabeancă stabilită în Germania.

În prezent, datorită acestui proiect, primesc zilnic pâine, peste 100 de bătrâni din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI