Declaraţie: Reorganizarea „Poştei Moldovei” deranjează unele persoane
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Declaraţie: Reorganizarea „Poştei Moldovei” deranjează unele persoane

Reorganizarea întreprinderii de stat „Poşta Moldovei” deranjează unele persoane, care au ieşit din zona de confort şi sunt puse la muncă, astfel că acestea lansează în public informaţii false, inclusiv atacuri la adresa directorului întreprinderii. O declaraţie în acest sens a făcut astăzi, 19 martie, Vitalie Zaharia, director general interimar al întreprinderii „Poşta Moldovei”, la o conferinţă de presă de la IPN.

Directorul interimar a menţionat că acuzaţiile aduse întreprinderii şi cele personale trebuie probate. „Poşta Moldovei nu are apartenenţă şi nu face politică, ci doar intensifică eforturile pentru ca să rămână în continuare operatorul naţional, alături de cetăţeni. Înţelegem foarte bine că toate aceste schimbări şi procese benefice demarate deranjează anumite persoane, inclusiv din cadrul întreprinderii, care au fost scoşi din zona de confort şi puşi la muncă, după cum sunt deranjate şi anumite forţe din exterior, cărora, probabil, li s-au anihilat anumite scheme, odată cu venirea mea în funcţie şi care, probabil, doresc să vadă întreprinderea slăbită şi ineficientă. Doar prin rezultate multiple, benefice, pentru angajaţi, pentru întreprindere, vom reuşi să schimbăm condiţiile de muncă, vom reuşi să majorăm salariile, să modernizăm tehnologiile poştale şi să schimbăm perceperea clienţilor, dar şi a Dumneavoastră a tuturor, despre „Poşta Moldovei”, a relevat Vitalie Zaharia.

 

Referitor la acuzaţiile privind pierderile întreprinderii pentru anul 2020, Vitalie Zaharia a specificat că acestea au fost generate de impactul pandemiei, care a dus la sistarea schimbului de poştă cu toate ţările-membre ale Uniunii Poştale Universale, inclusiv cu China şi Singapore, care au ponderea cea mai mare în acest circuit. „Principalele surse de venit pentru întreprindere îl constituie schimbul internaţional de poştă şi prestarea serviciilor. Acestea s-au redus considerabil în 2020, cu 30 la sută, faţă de 2019, ceea ce constituie 120 mln lei. Circuitul internaţional a fost restabilit, inclusiv cu China, iar în foarte scurt timp va fi posibilă şi accesarea platformelor online. Cea mai mare pondere a cheltuielilor, de 85 la sută sau 320 mln lei, o reprezintă salarizarea personalului, care a rămas neschimbată şi în 2020, şi în prezent”, a subliniat directorul interimar al întreprinderii.

În ceea ce priveşte achiziţiile de bunuri, realizate în 2020, Vitalie Zaharia a precizat că bugetul planificat în acest scop, de 45 mln lei, a fost realizat în proporţie de 18 la sută, adică au fost cheltuiţi doar 8,2 mln lei, dintre care o bună parte au fost pentru procurarea materialelor necesare în luptă cu pandemia, adică pentru protejarea a peste 5 mii de angajaţi şi a peste un 1,5 mln de clienţi deserviţi lunar. În această perioadă nu au fost majorate statele de personal, aşa cum se vehiculează, nu au existat intimidări şi nu s-au pus presiuni pe angajaţi, a mai spus directorul.

Vitalie Zaharia a dezminţit şi acuzaţiile aduse de directorul Centrului de Poştă Bălţi, Vasile Guţu, în cadrul unei conferinţe de presă din 13 ianuarie anul curent. „În anul 2020 s-au desfăşurat mai multe anchete pe marginea abaterilor privind gestionarea patrimoniului întreprinderii, în care a fost vizat şi Vasile Guţu. Aceste anchete au constatat încălcări grave, care au adus prejudicii mari întreprinderii, iar prin această conferinţă de presă Vasile Guţu a încercat să distragă atenţia de la abaterile grave, comise de el. Mai mult, Vasile Guţu a încecat să împiedice desfăşurarea anchetelor, prin organizarea ilegală de mitinguri şi greve”, a detaliat respnsabilul de la „Poşta Moldovei”.

Referitor la informaţiile precum că „Poşta Moldovei” ar fi îndreptată intenţionat la faliment, Vitalie Zaharia a precizat că managerii întreprinderii nu au asemenea intenţii. „Avem analiza economică a tendinţelor pozitive, înregistrate de la începutul anului curent. A fost elaborat planul de măsuri de redresare a situaţiei economico-financiare, suntem pe ultima sută de metri de elaborare a monedei electronice şi a comerţului  electronic, au fost lansate multe parteneraite, care ar genera economii, dar şi surse pentru dezvoltarea întreprinderii. Toate cele menţionate mai sus pot fi demonstrate”, a specificat directorul interimar al întreprinderii „Poşta Moldovei”.

Similare
RECOMANDĂRI