Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diaspora din Irlanda s-a solidarizat cu protestatarii de la Chişinău

Nici cetăţenii din diaspora nu au rămas indiferenţi la conflictele politice de acasă. Un grup de basarabeni stabiliţi în Dublin, Irlanda, au ieşit în stradă şi au transmis un mesaj de solidaritate celor de la Chişinău care au protestat împotriva actualei guvernări. Manifestanţii din Dublin au scandat lozinci şi au cerut alegeri parlamentare anticipate.

Cu tricolorul în mâini şi cu deja celebra sacoşă cu calendar, basarabenii din diaspora s-au alăturat celor de acasă în semn de solidaritate. Ei spun că miile de kilometri depărtare de casă nu sunt o piedică pentru a-şi exprima opiniile.

„Prieteni noi suntem alături. Vrem să ne spunem indignarea faţă de un grup de parlamentari Dodon-Şor care vor să meargă împotriva voinţei poporului. Vom fi alături, în luptă până nu vom scoate toate hoţiile din ţară. Toţi astăzi ne-am adunat să spunem jos kuliokarii, jos şorii, jos toţi cei care au fost puşi prost în parlament. Alegeri anticipate.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, peste 260 de mii de basarabeni din diaspora au făcut eforturi mari şi au votat în pofida restricţiilor impuse de pandemie. Peste 95% dintre ei au ales-o pe Maia Sandu.


 
Similare
RECOMANDĂRI