Din 15 aprilie, elevii din Chişinău vor putea accesa lecţiile online
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Din 15 aprilie, elevii din Chişinău vor putea accesa lecţiile online

Primăria municipiului Chişinău informează că primele 100 de cursuri online destinate instruirii elevilor din instituţiile de învăţământ din municipiu au fost elaborate. Lecţiile sunt înregistrate în continuare şi vor putea fi accesate pe o platformă online, începând cu 15 aprilie a.c.

Anunţul a fost făcut luni, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, de către Andrei Pavaloi, şef interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport. Potrivit responsabilului, lecţiile online sunt un bun instrument pentru profesori de a continua procesul educaţional, chiar şi la distanţă.

Conţinutul lecţiilor online a fost validat de consiliile pedagogice,  iar durata fiecărui curs este de 15 minute.

În total urmează a fi înregistrate 4800 de cursuri, la diferite obiecte de studii, care vor fi stocate pe o platformă digitală (bibliotecă online).

Astfel, elevii vor putea accesa tema interesată pe platforma virtuală. Ulterior, aceştia vor purta discuţii la subiect cu profesorii, în regim online. Copiii vor fi evaluaţi şi vor primi sarcini pentru acasă.

E de menţionat că în procesul de înregistrare a lecţiilor sunt antrenate 32 de echipe de filmare, din care fac parte: profesori, specialişti din domeniul culturii şi artei, precum şi jurnalişti. 

Similare
RECOMANDĂRI