Documente falsificate, descoperite de poliţişti la Sculeni şi Aeroport
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Documente falsificate, descoperite de poliţişti la Sculeni şi Aeroport

Un permis de conducere pentru patru categorii de mijloace de transport şi o viză israeliană au fost identificate cu indici de falsificare. Incidentele au fost înregistrate de către poliţiştii de frontieră din punctele de trecere Sculeni şi Aeroportul Internaţional Chişinău.

”Aveam nevoie de permis pentru a mă angaja mai uşor în străinătate şi întâmplător am cunoscut pe cineva care m-a ajutat. Când am primit permisul i-am dat 50 de euro şi de atunci nu l-am mai văzut.”, a declarat un tânăr asupra căruia a fost depistat permisul de conducere neveridic.

Actul a fost identificat în timpul verificărilor suplimentare de către poliţiştii de frontieră din PTF Sculeni. Tânărul documentat este un conaţional din raionul Făleşti care se deplasa ca pasager cu ruta Republica Moldova-Spania. 

Un alt călător a rămas fără actul de călătorie după ce s-au constatat indici necaracteristici pe viza israeliană lipită în document. Bărbatul de 50 de ani s-a arătat nedumerit de cele depistate întrucât din 2015 are încheiat un contract de muncă cu o agenţie din Israel şi în fiecare an îşi perfectează viza. Cazul a fost consemnat la intrare în ţară în punctul de trecere Aeroport Internaţional Chişinău.

Actele au fost ridicate şi transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalităţii. În dependenţă de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei şi luarea măsurilor legale ce se impun.
 

Similare
RECOMANDĂRI